Microsoft presenteert nieuwe Surface-tablets op 23 september

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Microsoft heeft de pers uitgenodigd voor een Surface-evenement op 23 september in New York. Hoogstwaarschijnlijk worden er dan één of meerdere nieuwe tablets voorgesteld.

Er gaan al een tijdje geruchten over de Surface 2 en de Surface Pro 2, de nieuwe modellen van respectievelijk de Windows RT-tablet en de Windows 8-tablet. Nu is er ook een lanceringsdatum bekend: 23 september. Die dag nodigt de softwarereus namelijk de pers uit voor een evenement dat in het teken staat van het Surface-merk.

Met de eerste generatie Surface-tablets gooide Microsoft niet bepaald hoge ogen. Het bedrijf was genoodzaakt 900 miljoen dollar af te schrijven op de Surface RT, het model voor consumenten.

Omdat Microsoft met een flinke voorraad onverkochte tablets bleef zitten, lanceerde het in de zomer een kortingsactie voor de Surface RT in scholen en universiteiten in de Benelux. Die liep blijkbaar wél goed, waardoor het bedrijf de actie verlengde tot 30 september.

In oktober komt Microsoft ook met Windows 8.1 op de proppen, de eerste update van Windows 8 die vooral in het teken staat van de terugkeer van de befaamde startknop. Vermoedelijk draaien de komende Surface-modellen op dit besturingssysteem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content