Microsoft ruilt Live Spaces in voor WordPress

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Microsoft stopt met het eigen blogplatform Windows Live Spaces.

Microsoft heeft beslist om het eigen blogplatform Windows Live Spaces niet langer verder te ontwikkelen. Wie via Windows Live een nieuw blog wil beginnen, wordt voortaan doorverwezen naar het populaire WordPress.com dat gratis weblogs aanbiedt.

De ongeveer 30 miljoen bestaande gebruikers van Windows Live Spaces kunnen hun blog via een tool exporteren naar een nieuw blog op WordPress.com. Alle bestaande links naar Windows Live Spaces blogs zouden daarbij automatisch aangepast worden en doorverwijzen naar de nieuwe WordPress-url’s.

WordPress – dat zowel in een hosted-omgeving als in een downloadbare en zelf te installeren versie beschikbaar is – wordt momenteel al op 26 miljoen sites gebruikt. Om dit cijfer even te kaderen: WordPress is dus de motor van 8,5 procent van het wereldwijde web. Elke maand krijgt WordPress.com meer dan 250 miljoen bezoekers over de virtuele vloer. WordPress kan door de deal nog stukken belangrijker worden, wat slecht nieuws is voor concurrenten als Blogger (Google), Ning, Posterous of Drupal Gardens

Dat Microsoft zijn eigen blogplatform opgeeft, mag toch opmerkelijk heten. In een mededeling op de officiële Windows Live blog, geeft Microsoft aan dat “het beter was om niet verder te investeren in een concurrentiële bloggingdienst maar de bestaande klanten een goede blogoplossing aan te bieden via WordPress.com.” Als onderdeel van de deal, wordt het ook mogelijk om je WordPress-blog te koppelen aan je Live Messenger account.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content