‘Microsoft schrapt merknamen Nokia en Windows Phone’

Het lijkt er op dat Microsoft de merknamen Nokia en Windows Phone binnenkort laat verdwijnen in ruil voor een meer gestroomlijnde merkpolitiek.

Het lijkt er op dat Microsoft de merknamen Nokia en Windows Phone binnenkort laat verdwijnen in ruil voor een meer gestroomlijnde merkpolitiek.

Interne documenten die Geeksongadgets kon bemachtigen stellen dat het bedrijf de twee namen laat vallen. ‘Lumia’ zou wel blijven bestaan voor de benaming van nieuwe toestellen, maar de Lumia 830 en de Lumia 730 zouden de laatsten zijn waar nog ‘Nokia’ op staat.

Opvallender is het nieuws dat ook de term ‘Windows Phone’ volgens het interne document op de schopstoel staat. In plaats daarvan komt gewoon ‘Windows’ met het logo van het pc-besturingssysteem.

Hoewel het in deze fase om een gerucht gaat, is de verschuiving niet onwaarschijnlijk. Microsoft streeft al langer naar een ecosysteem waar Smartphones, pc’s, tablets en zelfs de Xbox One dezelfde stijl uitstralen. Tegelijk blijft de merknaam al decennia overeind. Eerder deze week doken overigens al andere geruchten op die stelden dat de volgende versie van Windows niet Windows 9 maar gewoon’ Windows’ zou heten.

Dat de merknaam Nokia op termijn verdwijnt lijkt dan weer vanzelfsprekend. Toen het de telefoonafdeling overnam bleef het Finse Nokia actief als netwerkproducent, Microsoft mag de merknaam momenteel gebruiken, maar op lange termijn zou dat verwarrend zijn voor twee bedrijven die met dezelfde merknaam in de telecomsector actief zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content