Microsoft Stirling loopt vertraging op

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Microsoft Forefront-team dat werkt aan het geïntegreerde securitypakket Stirling zegt dat dat ten vroegste eind dit jaar mag verwacht worden.

Het Microsoft Forefront-team dat werkt aan het geïntegreerde securitypakket Stirling zegt dat dat ten vroegste eind dit jaar mag verwacht worden.

Aanvankelijk was gemeld dat Stirling in de eerste helft van dit jaar zou gelanceerd worden. Nu [spreekt het team van “het vierde kwartaal van 2009”].

Stirling is de codenaam voor het securitypakket dat Microsofts Forefront Client Security, Forefront Security for Exchange Server, Forefront Security for SharePoint, het nieuwe Internet Security and Acceleration Server (ISA Server) – nu Forefront Threat Management Gateway geheten – en vooral ook een centrale beheerconsole omvat. De publieke beta van Stirling werd onlangs gelanceerd. De release candidate komt er kort voor de uiteindelijke lancering.

Redenen voor de vertraging zijn volgens het Forefront-team extra ontwikkelingsinspanningen rond ‘Dynamic Signature Service’, gedragsgebaseerde technologie om betere bescherming te bieden tegen zero day-aanvallen. Ook kreeg Microsoft de vraag van klanten om meer interoperabiliteit in te bouwen in de functie ‘Security Assessment Sharing’ (SAS). Die correleert securityvoorvallen in verschillende Forefront-producten en producten van derden aan elkaar, om beheerders meer inzicht te bieden.

In het vierde kwartaal van dit jaar zouden Forefront Server Security for Exchange en Threat Management Gateway worden gelanceerd. De beheerconsole, Forefront Client Security 2.0 en Forefront Security for SharePoint zullen voor de eerste helft van 2010 zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content