Microsoft stopt met TechNet

Na 15 jaar stopt Microsoft met zijn abonnementendienst voor software. Wie wil kan deze zomer nog wel zijn abonnement vernieuwen.

Na 15 jaar stopt Microsoft met zijn abonnementendienst voor software. Wie wil kan deze zomer nog wel zijn abonnement vernieuwen.

Het bedrijf heeft de stopzetting op zijn website gemeld. Nieuwe en bestaande gebruikers kunnen wel nog tot 31 augustus hun abonnement aankopen of vernieuwen. De activering moet voor 30 september gebeuren. De dienst stopt er dus pas definitief mee in september 2014.

Als alternatief wijst Microsoft naar diensten als TechNet Evaluation Center of MSDN voor testdoeleinden. Voor bijscholing wijst het onder meer naar Microsoft Virtual Academy. Ook de website van TechNet blijft gewoon overeind.

Volgens Microsoft heeft de stopzetting niets te maken met het feit dat de dienst vaak werd misbruikt voor piraterij. Al gebeurde dat in praktijk wel regelmatig omdat je met de productsleutels meerdere installaties kon uitvoeren.

Wel is volgens het bedrijf het IT-landschap intussen veranderd waardoor er vandaag meer gratis testmogelijkheden zijn. Daarnaast is er nog MSDN, het Microsoft Developer Network, maar hier variëert de prijs voor een jaarabonnement tussen de 748,35 euro en 14.237,91 euro per jaar, een stuk hoger dan de 213,05 euro tot 641,29 euro die je voor TechNet betaalt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content