Microsoft stopt met Windows 7

© EPA

Vandaag zet Microsoft al weer een succesvol besturingssysteem bij in het archief. Formeel dan, want de beveiliging is nog zeker tot 14 januari 2020 gegarandeerd.

De stap betekent wel dat Microsoft de ontwikkeling van Windows 7 staakt. In het vervolg zullen de updates alleen nog beveiligingsaanpassingen bevatten, geen nieuwe features meer of functionele aanpassingen die het besturingssysteem beter geschikt maakt voor nieuwe ontwikkelingen.

De stap van Microsoft pas in het beleid rond besturingssystemen van de producent. Sinds oktober 2013 was het al niet meer mogelijkheden een doos met Windows 7 in de winkel te kopen en ook hardwarepartners mogen al enige tijd geen pc’s meer aan consumenten leveren met Windows 7 voorgeïnstalleerd. Die beperking geldt overigens niet voor zakelijke aankopen. Consumenten kunnen nog altijd aan Windows 7 komen via een ‘downgrade’-procedure van het voorgeïnstalleerde Windows 8.

Een volledig overzicht van het ondersteuningsbeleid van verschillende besturingssystemen staat in een officiële Microsoft blog.

Bron: Automatiseringgids.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content