Microsoft stopt security aankondigingen per e-mail

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Nieuwe anti-spam wetgeving zou de reden zijn waarom Microsoft voortaan zijn security waarschuwingen niet meer per e-mail rondstuurt, maar een RSS-feed adviseert.

Per 1 juli stopt Microsoft het rondsturen van security waarschuwingen, inclusief samenvattingen en updates van die waarschuwingen per e-mail, zo meldde Microsoft per e-mail. Systeembeheerders en andere it-professionals die zich deze mails lieten toesturen, worden geadviseerd voortaan een beroep te doen op de RSS feeds die worden aangeboden op de Security TechCenter website. Hoe een en ander in zijn werk gaat, staat beschreven op de Microsoft Technical Security Notifications pagina.

Boosdoener Canada

Reden voor de bruuske stopzetting van die dienstverlening, zou de nieuwe Canadese wet tegen spam zijn. De Canada’s Anti-Spam Law (CASL) gaat in op 1 juli en is bijzonder stringent, met boetes van 100.000 tot 250.000 Canadese dollar voor bedrijven, naast mogelijke schadevergoedingen voor wie klacht indiende tegen de spam. Microsoft zou in een gesprek met derden naar deze wetgeving hebben verwezen, wat de voorstanders van de wet wel verbaast. Immers, de wet voorziet in uitzonderingen voor bedrijven die onder meer “security information about a product” willen rondsturen als een dienstverlening aan de bestemmelingen. Bovendien heeft Microsoft deelgenomen aan de discussies rond deze wet, en is dus wel op de hoogte van diens inhoud. Wellicht zag Microsoft op tegen de logistieke klus om de miljoenen bestemmelingen op korte termijn een uitdrukkelijke ‘opt-in’ mededeling te laten geven, en hun mailinglijsten aan te passen. “Maar,” wordt Neil Schwartzman van CAUCE (Coalition Against Unsolicited Commercial Email) geciteerd over Microsoft’s beslissing, “dit is het eerste bedrijf dat ik weet dat zo dom is.”

Het voordeel van het in voege treden van de wet is wel dat grote aantallen bedrijven nu wel een stevige inspanning leveren om hun mailinglijsten eens grondig ‘uit te kuisen’!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content