‘Microsoft Surface Pro meteen uitverkocht vanwege beperkte oplage’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De 128GB-versie van de Surface Pro, de tablet van Microsoft die zich richt tot professionals, was minder dan een dag na de lancering in de VS al uitverkocht. Niet vanwege de overweldigende respons, wel omdat er simpelweg weinig stuks in voorraad waren, meent Business Insider.

Microsofts Surface Pro-tablet ging gisteren in de verkoop in de VS, en de versie van 128 GB was in de meeste Amerikaanse winkels meteen uitverkocht (het model van 64 GB is wel nog verkrijgbaar). ‘We zijn erg tevreden met de respons op de Surface Pro’, reageerde Surface-baas Panos Panay bijgevolg op Twitter, zonder duidelijk te maken hoeveel exemplaren er dan juist over de toonbank zijn gegaan.

Niet echt veel, zo blijkt. Business Insider geeft aan dat het op de sociale nieuwswebsite Reddit klachten regende over een tekort aan tablets – vooraanstaande retailers als Best Buy en Staples hadden slechts een handvol, of zelfs geen, exemplaren in voorraad. Ook op de officiële Surface-blog drukten gebruikers massaal hun onvrede uit over het teleurstellende aanbod. Sommige mensen dachten zelfs dat Microsoft met opzet voor een beperkte oplage zou gezorgd hebben.

Eerder raakte bekend dat de verkoop van de Surface RT-tablet voor consumenten beneden de verwachtingen bleef. Dit model is overigens vanaf 14 februari verkrijgbaar in ons land. Van de Surface Pro is nog geen Belgische releasedatum bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content