Microsoft Ventures financiert AI-start-ups

© Getty Images/iStockphoto

Microsoft Ventures geeft een kapitaalinjectie aan Agolo en Bonsai, twee start-ups die software ontwikkelen die gebruik maakt van artificiële intelligentie. Het venture capital-onderdeel van Microsoft ziet veel groeikansen in de AI-markt.

Agolo is gevestigd in New York City en ontwikkelt software die gebruik maakt van contextuele AI voor het analyseren van content zoals nieuws, chat, spraak en video. Dat zorgt voor meer productiviteit in de workspace. Het bedrijf heeft in totaal 3,5 miljoen dollar aan investeringen ontvangen van Microsoft Ventures en CRV. Bonsai software biedt geautomatiseerd beheer van machine learning algoritmes en libraries. Bonsia heeft 7,6 miljoen dollar aan kapitaalinjecties ontvangen van Ventures en NEA. In totaal heeft het bedrijf 13,6 miljoen dollar opgehaald.

Diabetes

Eerder investeerde Microsoft al in Element AI uit Montreal. Steeds meer succesvolle AI-start-ups kunnen rekenen op kapitaalinjecties, zoals het Amerikaanse Livongo Health die patiënten een slimme app biedt om hun ziektes zoals diabetes te monitoren. De start-up haalde dit jaar 52,5 miljoen dollar op via investeerders General Catalyst en EDBI (uit Singapore) Bitfusion, aanbieder van deep learning-applicaties, kreeg 5 miljoen dollar kapitaalinjectie van Vanedge Capital.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content