Microsoft verzamelt Belgische ontwikkelaars op Superhackathon

Microsofts eerste Superhackathon bracht tweehonderd ontwikkelaars samen die van 8 uur tot middernacht apps voor Windows 8 ontwikkelden.

De marathonreeks ging door op vier locaties in Brussel, Genk, Kortrijk en Mons. Zij mogen elk één winnaar afvaardigen naar TechEd in Madrid, Microsofts hoogmis voor ontwikkelaars.

Een van de winnaars van het evenement was Sporcial, wat werd ontwikkeld door drie studenten van de universiteit Hasselt. De toepassing moedigt sporten in groep aan en laat je onder meer vrienden uitnodigen voor een joggingtrip.

Dergelijke events moeten ontwikkelaars, zowel professionelen als studenten, stimuleren om apps te ontwikkelen voor Windows 8. “Dergelijke evenementen zijn voor ons erg belangrijk”, zegt Sigrid Vandenweghe, Audience Marketing Manager bij Microsoft. Met tweehonderd ontwikkelaars lag de opkomst een kwart hoger dan verwacht.

Dat is ook voor gebruikers interessant. Door zulke evenementen komen er immers meer Belgische apps in de Windows Store. De populairste Belgische apps van het moment zijn La Derniere Heure, Bumba (van Studio 100), RTL.be, Le Soir en Mine for Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content