Microsoft vraagt 15 dollar voor DVD-speler in Windows 10

© Windows 10 DVD Player
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Hoewel Windows 10 enkele interessante nieuwe features toevoegt, werden er ook heel wat dingen geschrapt. Zo is het niet meer mogelijk om nog DVD’s af te spelen met het besturingssysteem. Microsoft lanceert nu wel een ‘DVD for Windows 10’-app, maar vraagt daar 15 dollar voor.

Mensen die wel eens een dvd’tje afspelen op hun laptop? Jawel, ze bestaan nog. Jammer dus dat die optie geschrapt is in Windows 10. Gewone audio cd’s afspelen lukt nog wel, maar wanneer er beeld mee gemoeid is geeft Windows 10 niet thuis. Microsoft past daar nu wel een mouw aan met de ‘DVD for Windows 10′-app, maar het probleem is dat heel wat consumenten daar 15 dollar voor moeten betalen.

Toegegeven, de prijs geldt niet voor gebruikers die upgraden naar Windows 10 vanuit Windows 7 of Windows 8.1 (en ook niet voor enterpriseklanten, want die krijgen de update gratis aangeboden via Windows Update).

Maar wie een nieuwe Windows 10-pc in huis haalt, of wie van nul begint met de installatie van het besturingssysteem (of een herinstallatie uitvoert), zal de portefeuille wel moeten bovenhalen.

Het ‘gratis’-aanbod is ook maar geldig zolang je gratis kan upgraden naar Windows 10 (nog een klein jaartje dus). Daarna zal iedereen moeten betalen om DVD’tjes te kunnen kijken met de app van Microsoft.

Gelukkig zijn er ook alternatieven voor de ‘DVD for Windows 10’-app van Microsoft. Eén van de populairste is de VLC Media Player, een gratis open source player die verschillende formaten, waaronder CD’s, DVD’s en VCD’s, aan kan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content