Microsoft werkt aan Slack-concurrent

Skype. © .

De populaire conversatietool Slack krijgt binnenkort concurrentie van Microsoft dat onder de Skype-merknaam aan een eigen platform voor kantoorgesprekken werkt.

Dat Microsoft naar Slack kijkt is geen verrassing nadat in maart bekend raakte dat het bedrijf 8 miljard dollar wou betalen voor het bedrijf. Maar nu wil het onder de naam Skype Teams met een eigen variant komen. Dat schrijft de onafhankelijke Windows-blog MSPoweruser.

Skype Teams laat net zoals Slack toe dat je in groepen kan praten en direct messages kan sturen. Voornaamste nieuwigheid ten opzichte van Slack is de mogelijkheid om threaded conversations te houden. Verder kan je, net zoals in Skype, videogesprekken houden in een kanaal of met individuen. Ook bestanden en nota’s zijn te delen en vermoedelijk komt er ook ondersteuning voor chatbots en een integratie met Windows 365.

Wanneer Skype Teams wordt gelanceerd is niet bekend. Volgens MSPoweruser wordt de tool momenteel intern getest in een versie voor het web, voor Windows, Android, iOS en Windows Phone.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content