Microsoft wil afstappen van 3 Windows-versies

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Microsoft biedt vandaag drie Windows-versies aan: voor pc’s, voor tablets en voor smartphones. De softwaregigant wil daar vanaf en denkt na over een hybride besturingssysteem.

Julie Larson-Green, videpresident voor ‘Devices and Studios’ bij Microsoft, heeft op een conferentie in Californië gezegd te willen afstappen van drie Windows-versies. In plaats van een verschillend OS-systeem voor pc’s, tablets en smartphones, pleit zij voor een meer hybride besturingssysteem.

Mobiel besturingssysteem

Microsoft heeft vandaag het gewone Windows (voor toestellen met een Intel-processor), Windows RT (voor apparaten met een ARM-processor) en Windows Phone (voor smartphones) in zijn portfolio zitten. Daar moet volgens Larson-Green dus verandering in komen. “We gaan geen drie versies behouden”, zei ze. “Wij geloven in een meer mobiel besturingssysteem. Dat mag geen risico’s voor batterijleven of veiligheid meer met zich meebrengen, maar zal daardoor wel aan flexibliteit moeten inboeten. Toch is dat de weg die wij willen inslaan.”

“Windows RT kan niet alles wat je van Windows mag verwachten. Misschien hadden we het niet Windows moeten noemen”, aldus nog Larson-Green.

1 volledige Windows, 1 hybride versie?

Volgens ZDNet is het mogelijk dat Microsoft van drie naar twee Windows-versies gaan evolueren: één volledige Windows en één hybride versie voor ARM-toestellen, die Windows RT en Windows Phone samenbrengt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content