Microsoft wil blijven vernieuwen

Al bij al is 2002 niet zo’n slecht jaar geweest voor de ICT-industrie vindt chief software architect Bill Gates van Microsoft.

Al bij al is 2002 niet zo’n slecht jaar geweest voor de ICT-industrie vindt chief software architect Bill Gates van Microsoft.

Bedrijven bleven innoveren, en ook Microsoft is van plan vernieuwingen in de markt te blijven zetten voor zowel consumenten als bedrijven. De keynote die Bill Gates afleverde om de Comdex-beurs te openen, was bijzonder traditioneel: veel productdemonstraties en een grappige video, waarin dit keer vooral de draak gestoken werd met Apple.

Volgens Gates is het digitale decennium aangebroken en werden dit jaar veel nieuwe producten en technologien vermarkt die tegen 2009 hun waarde zullen bewezen hebben. Daarom besteedde hij veel aandacht aan zaken als web services, en zullen via Windows ook webservices beschikbaar komen. Zo moet het in de Verenigde Staten alvast mogelijk worden om vanuit Word documenten te laten afdrukken bij Kinkos, een Amerikaanse keten van kopieercenters.

Nog een vernieuwing als halverwege volgend jaar de nieuwe versie van het kantoorautomatiseringsproduct Office uitkomt, zal daarin een nieuw onderdeel zitten, OneNote, dat toelaat om alle soorten notities op één centrale plaats op te slaan. Dat moet er ook voor zorgen dat werken op de computer precies gelijk wordt aan werken met pen en papier.

In feite bouwt OneNote verder op de mogelijkheden die de Tablet PC biedt inzake schiftherkenning. Ook een verlenging van de Tablet PC vormt de Smart Display die Bill Gates tijdens zijn keynote demonstreerde het is een touch screen scherm dat via de draadloze 802.11 standaard communiceert met een pc die zich verderop bevindt. Alle verwerking verloopt op die pc, maar toch krijgt de Smart Display ook intelligentie mee.

ViewSonic komt begin volgend jaar met de eerste versies van de Smart Display op de markt, Philips en andere volgen kort daarna met Smart Displays. Volgens Microsoft zorgen deze Smart Displays en Tablet PCs ervoor dat mensen niet langer aan een bureau hoeven te zitten om een pc te gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content