Microsoft wil games voor Hololens

Microsoft HoloLens © Microsoft

De holografische helm van Microsoft gaat niet enkel een werktuig zijn. Het bedrijf heeft de topman van Lionhead Studios de opdracht gegeven om de ontwikkeling van games voor Xbox en Hololens te leiden.

John Needham was tot voor kort hoofd van het Britse gamebedrijf Lionhead Studios, dat in 2006 werd overgenomen door Microsoft. Nu verhuist hij volgens Engadget naar de VS waar hij naast games voor Xbox ook op Hololens zal concentreren. Daarbij rapporteert hij aan Kudo Tsunoda, hoofd van Microsoft Studios.

Over Hololens zelf is nog niet enorm veel bekend. De helm, die zonder smartphone of pc werkt, projecteerd hologrammen en werd enkele maanden geleden onthuld door Microsoft. Het toestel verschijnt ‘in het Windows 10 timeframe’, wat in principe al vanaf de zomer kan zijn.

Maar de keuze om één iemand zowel voor de Xbox- als Hololens spelervaringen aan te stellen toont dat Microsoft van plan is om van de hololens ook een gametoestel te maken, iets waar in een eerder demofilmpje al naar verwezen werd, maar voorlopig nog weinig concreet was.

Vanaf volgende week woensdag (woensdagavond Belgische tijd) start in de VS de ontwikkelaarsconferentie Microsoft Build. Vermoedelijk zal Microsoft daar meer details vrijgeven over zijn plannen met Hololens. Data News brengt ter plaatse verslag uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content