‘Microsoft wil GitHub kopen’

© GitHub

Microsoft zou zijn oog hebben laten vallen op het ontwikkelaarsplatform GitHub. De afgelopen weken zouden er serieuze gesprekken zijn gevoerd over een overname, zeggen bronnen rond de beide bedrijven tegen Business Insider. Er worden geen bedragen genoemd, maar de waarde van GitHub wordt geschat op een paar miljard dollar.

Voor GitHub zou een overname een opvallende koerswijziging zijn. Een paar maanden geleden werkte het bedrijf nog aan een beursgang. Voor Microsoft zou de overname in lijn liggen met de huidige koers, die probeert om steeds meer ontwikkelaars naar zijn diensten te krijgen.

Het codeerplatform GitHub wordt veel gebruikt door software-ontwikkelaars om code met elkaar te delen. Zo’n 27 miljoen developers zouden de dienst gebruiken.

De site werd in 2008 opgericht, het hoofdkantoor staat in San Francisco, de site heeft ongeveer 20 miljoen gebruikers en achter de schermen werken enkele honderden mensen voor het platform. Microsoft maakt zelf ook veel gebruik van GitHub. (EB/ANP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content