Microsoft wil Samsung 1 miljard dollar betalen voor nieuwe Windows Phones

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Wie Windows Phone denkt, denkt Nokia. Microsoft wil echter een ruimer aanbod. Het zou Samsung daarom 1 miljard dollar hebben aangeboden voor het produceren van meer Windows-telefoons.

Nokia, HTC, LG, Huawei, Dell, ZTE en Samsung hebben allemaal reeds smartphones uitgebracht die gebruikmaken van het mobiele Windows-besturingssysteem. En toch wordt Windows Phone dezer dagen vooral geassocieerd met Nokia. Niet alleen omdat Nokia 80 procent van de Windows Phone-markt in handen heeft en omdat Microsoft de mobiele divisie van de Finse mobieltjesmaker heeft overgenomen, maar ook omdat de laatste Windows Phones van Samsung of HTC al van vorig jaar dateren. Samsung schept immers vooral poen met zijn Android-toestellen, zoals de Galaxy-reeks.

Microsoft wil echter meer diversiteit op zijn Windows Phone-platform. De softwaregigant heeft zelfs 1 miljard dollar over om Samsung meer Windows Phones te laten ontwikkelen, beweert Eldar Murtazin. Deze Russische journalist annex analist is niet de eerste de beste; hij bracht bijvoorbeeld als eerste het nieuws omtrent de overname van Nokia door Microsoft naar buiten.

Er circuleerden de laatste tijd al meer geruchten die erop lijken te wijzen dat Microsoft zijn Windows Phone-systeem wil uitbreiden. Zo zou het bedrijf overwegen om Windows Phone gratis te maken voor fabrikanten. Dat is wellicht geen slechte zet; de Android-software van mobiele marktleider Google is bijvoorbeeld ook kosteloos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content