Microsoft: “Windows 8 verkoopt even goed als zijn voorganger”

Van Windows 8 zouden tot nu toe meer dan 60 miljoen licenties verkocht zijn volgens Microsoft. Dat ligt in de lijn van hoeveel er verkocht werd van Windows 7 in dezelfde periode na de release.

Van Windows 8 zouden tot nu toe meer dan 60 miljoen licenties verkocht zijn volgens Microsoft. Dat ligt in de lijn van hoeveel er verkocht werd van Windows 7 in dezelfde periode na de release.


Eerder berichtten we dat Windows 8 minder goed uit de startblokken zou zijn geschoten dan de voorgaande besturingssystemen van Microsoft. Het nieuwe besturingssysteem met de tegels en de gebruikersinterface met touchondersteuning werd in oktober 2012 gelanceerd. Volgens Tami Reller, CFO en hoofd marketing van Microsofts Windows Division, beantwoordt Windows 8 echter wel aan de verkoopverwachtingen.


Meer bepaald de hoge vraag naar touchtoestellen met het nieuwe OS “verbaasde veel mensen”, zo zei Reller tijdens een evenement op de CES show in Las Vegas. Ze stelde ook dat de hoge vraag naar deze toestellen een tekort veroorzaakte. Bovendien waren er problemen met de distributie: de toestellen waren niet altijd beschikbaar waar er veel vraag naar was. Reller vertelde ook dat er al 100 miljoen apps uit de Windows Store zijn gedownload.


Microsoft koestert hoge verwachtingen voor de Surface Pro tablet die er zit aan te komen. Dit is het model voor bedrijven en geavanceerde consumenten van de beschikbare tablets en zal uitgerust zijn met Windows 8 en een Intel Core i5 processor. De eerder gelanceerde Surface RT gebruikt een tragere ARM-processor, die bovendien geen bestaande x86-software kan draaien.


Gevraagd naar de specifieke verkopen van Windows 8 aan bedrijven, bevestigde Reller dat Windows 7 de belangrijkste uitrol blijf in ondernemingen. Volgend jaar valt de ondersteuning voor Windows XP weg en de meeste bedrijven hebben ofwel onlangs de overgang naar Windows 7 afgerond of zitten in het proces om dat te doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content