Microsoft zet met Office 365 in op de cloud en op touchscreens

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het nieuwe Office is een online dienst, die ook geoptimaliseerd is voor aanraakschermen – zij het niet voor alle mobiele toestellen.

Het nieuwe Office is een online dienst, die ook geoptimaliseerd is voor aanraakschermen – zij het niet voor alle mobiele toestellen.

Microsoft heeft een nieuwe versie van Office – dat vandaag de dag wereldwijd door 1 miljard mensen gebruikt wordt – voorgesteld: Office 365 voor consumenten. Die komt er in twee versies: één voor gezinnen, één voor studenten en docenten. Een abonnement op het eerste pakket kost 99 euro voor een jaar, voor het tweede betaal je 79 euro voor vier jaar.

Office 365 draait rond de cloud – een abonnement bevat extra opslaggeheugen op de clouddienst SkyDrive -, is geoptimaliseerd voor aanraakschermen, en gaat gepaard met gratis beltegoed voor Skype.

De Office 365-suite voor gezinnen kan geïnstalleerd worden op maximaal vijf pc’s of Macs, het pakket voor studenten en docenten op 2 pc’s en Macs. Daarnaast werkt de software op een select aantal mobiele toestellen – lees: tablets en smartphones die Windows 8 als besturingssysteem hanteren.

Android en iOS worden niet genegeerd, maar voorlopig zijn enkel de apps OneNote en Lync compatibel met mobiele Android- en Apple-toestellen. Zó multiplatform is Office 365 dus ook weer niet, ook al wordt beweerd dat het ‘op alle toestellen’ werkt.

Naast Office 365, zijn er ook nieuwe versies van de traditionele Office-suites gelanceerd, onder de noemer Office 2013. Op 27 februari verschijnt Office 365 voor bedrijven.

Data News testte de nieuwe versie van Office onlangs al uitgebreid uit. Lees deel 1 en deel 2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content