Microsoft zet nu ook koffie

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Verrassing op de Consumer Electronics Show in Las Vegas: Microsoft wordt nu ook koffieboer.

Verrassing op de Consumer Electronics Show in Las Vegas: Microsoft wordt nu ook koffieboer.

Dat Microsoft met Windows niet alleen naar de pc, maar steeds meer naar andere aspecten van het dagelijks leven wil trekken is een evolutie die al even aan de gang is. Maar een koffiezetmachine: dat komt toch als een verrassing.

Op de pas afgelopen CES-beurs in Las Vegas – het ideale decor voor het gadgetwalhalla van het jaar – stelde Microsoft een prototype voor van een koffiezet die uitgerust is met een versie van het Windows-besturingssysteem: het resultaat van een samenwerking met de start-up Fugoo. Het nieuwe platform zal gebruikt worden om alledaagse huishoudtoestellen om te vormen tot intelligentere apparaten die het label ‘neo-diginet’ opgespeld krijgen.

De koffiezet bijvoorbeeld kan via de ingebouwde internetverbinding ook data ophalen en je meer informatie geven over de koffiebonen die je net gekocht hebt en hoe fijn je ze het best maalt. Zo zou het toestel ook de laatste weersvoorspellingen of verkeersinformatie kunnen ophalen, terwijl het ‘op de achtergrond’ een bakje troost produceert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content