Microstrategy brengt BI naar mobiel

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De aankondiging van een mobiele versie van de business intelligence softwaresuite lijkt wel een eerbetoon aan de iPod en iPad van Apple. Twee toestellen die volgens Microstrategy de bi-markt met tien kunnen laten vermenigvuldigen.

De aankondiging van een mobiele versie van de business intelligence softwaresuite lijkt wel een eerbetoon aan de iPod en iPad van Apple. Twee toestellen die volgens Microstrategy de bi-markt met tien kunnen laten vermenigvuldigen.

De in januari in Las Vegas voorgestelde mobiele versie van de bi-oplossing van Microstrategy wil de besluitvorming altijd en overal laten primeren op alles en iedereen. En dus moesten ook gebruikers van de iPhone en de iPad bereikt worden. Microstrategy heeft daarom intern reeds 500 iPads uitgerold en zal in de komende 6 à 12 maanden de helft van de 2.300 medewerker uitrusten met de tablet van Apple.

Als we Michael Saylor, president en ceo van Microstrategy, mogen geloven, zijn er zes duidelijke redenen waarom het bedrijf de stap naar iPod/iPad zet: de integratie met Google Maps (om een realtime geolocalisatietool te hebben), bediening via multi-touchgebaren, de mogelijkheid om specifieke gebaren te gebruiken (die bijvoorbeeld toelaten om multi-dimensionale gegevens heel ‘natuurlijk’ te analyseren), de toegang tot typische mobiele applicaties (zoals e-mail, LinkedIn, e.d.), de ontwikkeling van sensorgebaseerde query’s (bijvoorbeeld door het lezen van barcodes, gps, spraakherkenning) en de functie om mobiele informatie te capteren (die dan terug naar de back-end kan gestuurd worden via de camera en streepjescodes).

Vergeleken met de concurrentie, denkt Microstrategy dat haar mobiel product beter geïntegreerd is in het bestaande aanbod en dat het zich presenteert als een uitbreiding op de webproducten en de ‘intelligence server’. “Sommige concurrenten zullen ongetwijfeld op termijn mobiele versies van bepaalde bi-onderdelen aanbieden zoals reporting, dashboards of OLAP. Anderen hebben dan weer duidelijk niet dezelfde focus, maar Microstrategy stelt mobiele bi op een consequente manier voor met één enkel platform”, benadrukt Sanju Bansal, chief operating officer van Microstrategy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content