Miljardenbod van Oracle op BEA vervalt

De raad van bestuur van BEA heeft het overnamebod van Oracle van 17 dollar per aandeel (in totaal 6,7 miljard dollar) geweigerd en laten vervallen. Oracle betreurt dat BEA geen inspraak heeft gegeven aan de aandeelhouders.

Oracle bood 17 dollar per aandeel, maar bij BEA werd 21 dollar geëist. Oracle stelde de raad van bestuur van BEA een deadline tot gisteren om alsnog in te stemmen met het eerste bod. De softwarereus herhaalde meermaals dat een bod van 17 dollar al voldoende boven de beurswaarde van BEA lag en dat de aandeelhouders daarover inspraak moesten krijgen. Van de kant van BEA bleef het stil, waardoor gisteravond het bod verviel.

Oracle’s statement klinkt scherp: “De aandeelhouders van BEA moeten er niet van uit gaan dat Oracle in de toekomst opnieuw 17 dollar per aandeel zal bieden. Veel dingen kunnen veranderen: de business van BEA kan verzwakken, de beurs kan verder zakken na de recente recordhoogtes of Oracle kan zijn kapitaal elders hebben gespendeerd. (…) Wij vroegen de raad van bestuur van BEA om de aandeelhouders te laten stemmen over ons bod van 17 dollar per aandeel. Ze verkoos dat niet te doen. Als de BEA-aandeelhouders ontevreden zijn met het gedrag van de raad van bestuur is het aan hen, en niet aan Oracle, om de gepaste acties te ondernemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content