Miljardenklacht tegen eBay voor patentinbreuk

Er hangt eBay een boete van 3,8 miljard dollar boven het hoofd voor zes patentinbreuken.

De Amerikaanse veilingwebsite eBay riskeert in de VS een boete van 3,8 miljard dollar voor zes patentinbreuken omtrent onlinebetaalsystemen.

Dat laat de klagende partij XPTR weten. De bewuste technologie zou voor PayPal gebruikt zijn, het online betaalsysteem dat eBay in 2002 overnam. XPTR vindt dat eBay het idee en de methode die gebruikt worden in PayPal en gelijkaardige elektronische betalingssystemen, gestolen heeft.

Het bedrijf diende daarom klacht in bij een rechtbank in Wilmington in Delaware. De patenten zouden sinds 2002 geschonden worden. “EBay heeft enorm geprofiteerd van het gebruik van de ideeën van de bedenkers, zonder die daarbij te compenseren”, luidt het in de aanklacht bij de rechtbank. In die klacht is ook sprake van diefstal van handelsgeheimen door informatie te delen in een gepatenteerde applicatie nadat daarover een vertrouwelijkheidsakkoord afgesloten werd. De bedenkers van de patenten zouden hun technologie in 2001 overgemaakt hebben aan eBay zodat het bedrijf die kon testen en analyseren. Daarbij aanvaarde eBay de informatie als confidentieel te behandelen, leest de aanklacht.

Een eBay-woordvoerster zegt dat de klacht onderzocht wordt. “We geloven dat de klacht niet ontvankelijk is. We gaan ons krachtdadig verdedigen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content