Miljoenen VS-hotspots open voor Telenetklanten

© Belga

Door een deal tussen Comcast en Liberty Global krijgen klanten van Telenet binnenkort toegang tot drie miljoen hotspots.

Door een deal tussen Comcast en Liberty Global krijgen klanten van Telenet binnenkort toegang tot drie miljoen hotspots.

De deal bestaat er in dat Europese klanten van Liberty Global, dat een meerderheidsbelang in Telenet heeft, gebruik mogen maken tot de wifi-netwerken van klanten van het Amerikaanse Xfinity Internet (Comcast). Met de overeenkomst willen de providers tegemoetkomen aan Europese klanten die de VS bezoeken (en omgekeerd), maar ook daar data willen gebruiken.

De netwerken zijn nog niet meteen beschikbaar. Later dit jaar komt er een test om de dienst in de loop van 2015 helemaal uit te rollen.

Het netwerk is vergelijkbaar met de Homespots die het al langer in België aanbiedt. Zo wijst ZDNet.be, dat de deal als eerte opmerkte, dat je dus ook je eigen netwerk moet aansluiten op het Homespot-netwerk om in België of elders toegang te krijgen tot andere netwerken. Ook Belgacom heeft overigens zo’n deal, maar dan via het Spaanse Fon dat ook toegang geeft tot andere particuliere wifi-netwerken in ruil voor het delen van je eigen verbinding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content