Miljoenencontract voor Franse enkelbanden

Een consortium van G4S, Thales en Onet Sécurité haalt een groot Frans contract binnen voor de levering van gps-enkelbanden voor lichtgestraften.

Een consortium van G4S, Thales en Onet Sécurité haalt een groot Frans contract binnen voor de levering van gps-enkelbanden voor lichtgestraften.


Een consortium van G4S, Onet Sécurité en Thales mag van het Franse ministerie van Justitie nieuwe enkelbanden leveren voor lichtgestraften. Momenteel lopen er al 10.000 lichtgestrafte Fransen rond met enkel- of polsbanden. Het ministerie van Justitie wil dat aantal de komende jaren fors uitbreiden.


De internationale beveiligingsgroep met Belgische roots G4S levert elektronische bewakingsapparaten en software van de nieuwste generatie. Die bevatten een multifunctionele GPS-tag die toelaat om de veroordeelde continu te volgen en het bijbehorende huisarrest te monitoren. Het Franse beveiligingsbedrijf Onet Sécurité verzorgt de bewaking op afstand, baadt het callcenter uit en zal ook de opleiding verzorgen voor de bewakers die met het systeem moeten werken. De Franse defensiegroep Thales ten slotte zal verantwoordelijk zijn voor het algemene programmabeheer, de systeemintegratie en de IT-infrastructuur.


Het nieuwe bewakingssysteem is modulair opgebouwd en kan ook worden gekoppeld aan systemen van andere leveranciers. Het moet nog dit jaar in werking treden. Het contract is in totaal 80 miljoen euro waard.


De internationale beveiligingsgroep G4S (vroeger Group 4 Securicor) ontstond uit een fusie van Belgische, Britse en Deense beveiligingsfirma’s en is ondertussen actief in 125 landen. G4S bewaakt dagelijks 50.000 veroordeelden in 15 verschillende landen. In België telt G4S meer dan 6.000 medewerkers. De omzet van de Belgische groep bedroeg meer dan 9,3 miljard euro in 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content