Miljoenendeal federale pc’s toegekend

De grootschalige aanbesteding voor pc’s, die het ministerie van Ambtenarenzaken in juli uitschreef, is gegund. Het werk en de bijhorende centen zijn voor Priminfo en Dell.

De grootschalige aanbesteding voor pc’s, die het ministerie van Ambtenarenzaken in juli uitschreef, is gegund. Het werk en de bijhorende centen zijn voor Priminfo en Dell.

In juli berichtten we over de opvallende aanbesteding van het ministerie van Ambterarenzaken voor de aankoop van pc’s voor de overheidsdiensten in het hele land. ‘Opvallend’ wegens de omvang ervan: het ministerie schatte de waarde van de totale opdracht op 10 tot 12 miljoen euro, opgesplitst in een perceel desktops (met schermen) en een perceel laptops. Voor die indicatieve som, gebaseerd op de bestellingen van de voorbije jaren, zou de leverancier 2 jaar lang een onbepaald aantal pc’s moeten leveren aan elke overheidsdienst die daarnaar vraagt, binnen een zogenaamd ‘raamcontract’.

Zowat alle usual suspects betoonden interesse en dienden een offerte in, aangelokt door de hoge contractwaarde. Voor het desktopgedeelte waren onder meer Fujitsu-Siemens, Computerland, Priminfo, Didi Trade & Distribution, Dell, Systemat en Dolmen van de partij. Bij de laptops vochten Fujitsu-Siemens, Dell, Computerland, Systemat en Dolmen om de prijzen.

Uiteindelijk haalde het Naamse Priminfo het voor de desktops. Dell werd geselecteerd voor de levering van de laptops. Priminfo krijgt volgens de schatting van het raamcontract 5,3 miljoen euro over 2 jaar, Dell mag rekenen op 1,6 miljoen euro.

Het ministerie schatte op het moment van de aankondiging van de opdracht dat het om ongeveer 5000 stuks (3700 desktops en 1300 laptops) zou gaan. “Hogere of lagere hoeveelheden geven geen recht op schadevergoeding”, waarschuwt het bestek. Voor de periode van 1 juli 2005 tot 31 december 2006 zou 5000 pc’s in elk geval een enorme onderschatting zijn geweest. Toen bestelde de overheid ongeveer 8900 desktops en 2300 laptops.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content