Minder winst en omzet voor computerbouwer Dell

Computerfabrikant Dell heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet behaald van 14,3 miljard dollar (10,6 miljard euro). Dat is 11 procent minder dan een jaar eerder.

Computerfabrikant Dell heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet behaald van 14,3 miljard dollar (10,6 miljard euro). Dat is 11 procent minder dan een jaar eerder. Dat maakte het technologiebedrijf dinsdag zelf bekend.

De nettowinst daalde met 31 procent tot 530 miljoen dollar (396 miljoen euro). De winst per aandeel, exclusief eenmalige posten, kwam uit op 40 dollarcent. De cijfers overtreffen over het algemeen de gemiddelde verwachtingen van de analisten die door financieel persbureau Bloomberg geraadpleegd werden.

Beleggers in Dell zijn momenteel echter vooral gespitst op nieuws over de geplande overname van het bedrijf door oprichter Michael Dell. Die wil 24,4 miljard dollar op tafel leggen om zijn geesteskind van de beurs te halen. Voor die operatie zoekt hij steun bij het private equity-bedrijf Silver Lake en softwaregigant Microsoft. (Belga/MI)

Partner Content