MindMeld luistert mee met je telefoongesprekken

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

MindMeld tilt de spraakherkenningstechnologie naar een hoger niveau, met een app die je telefoon- en videoconversaties mee volgt, en vervolgens real-time informatie suggereert die relevant kan zijn voor het gesprek.

MindMeld tilt de spraakherkenningstechnologie naar een hoger niveau, met een app die je telefoon- en videoconversaties mee volgt, en vervolgens real-time informatie suggereert die relevant kan zijn voor het gesprek.

Binnen MindMeld – een iPad-toepassing die volgende maand beschikbaar komt – kan je audio- of videogesprekken voeren met andere gebruikers. Van zodra de conversatie begint, luistert de app mee, en tovert ze aanvullende informatie over de gespreksonderwerpen op je scherm. Ben je aan het praten over een restaurant, dan geeft MindMeld bijvoorbeeld op een mapje weer waar deze zaak gelegen is, en wat er op de menukaart staat. Je kan deze informatie delen met je gesprekspartner, of verborgen houden. Dat laatste kan handig zijn als je wil kunnen meepraten over een onderwerp waar je eigenlijk nauwelijks iets van af weet.

“Dit is geen Siri meets Skype”, benadrukt Tim Tuttle, CEO van Expect Labs, het bedrijf achter de applicatie, dat 2,4 miljoen dollar ontving van Google Ventures en Greylock Partners om dit project te kunnen ontwikkelen. “Je moet geen stemcommando’s geven, ons systeem werkt passief.” Dit betekent dat MindMeld uit zichzelf anticipeert op de gesprekken die gevoerd worden, en dat je zelf niet moet vragen om extra informatie.

Schrikt het idee dat al hun gesprekken afgeluisterd worden de mensen dan niet af? “Uiteraard zal MindMeld niet onmiddellijk mainstream worden, maar we zijn ervan overtuigd dat heel wat consumenten en bedrijven vandaag al geïnteresseerd zijn in dit soort apps”, zegt Tuttle. “We leven stilaan in een wereld zonder keyboards. En hoe mobieler onze apparaten worden – zoals Google’s Project Glass -, hoe relevanter ‘passieve’ stemtechnologie zal zijn.”

Expect Labs wil de technologie achter MindMeld op termijn ook gaan integreren in andere telefoon- en videochatting-apps.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content