Minister Bourgeois wil elektronische kap- en bouwvergunning

Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois wil tegen het eind van de legislatuur elektronische kapvergunningen en digitale bouwvergunningen als betere dienstverlening voor de burgers.

Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois wil tegen het eind van de legislatuur elektronische kapvergunningen en digitale bouwvergunningen als betere dienstverlening voor de burgers.

Bourgeois zei dat in de gebouwen van de Intercommunale Leiedal in Kortrijk tijdens een werkbezoek met de Zuid-Afrikaanse minister Sicelo Shiceka en zijn delegatie. Die kondigde aan dat een samenwerking tussen Zuid-Afrika en Vlaanderen op vlak van e-government en ict, wenselijk is. Minister Bourgeois reageert enthousiast.

“Het uitwisselen van informatie tussen de lokale besturen en de Vlaamse overheid moet in de toekomst zoveel mogelijk elektronisch gebeuren. Op die manier sparen we papier, tijd en geld. Alleen al voor de digitale bouwvergunning, die tegen het eind van deze legislatuur in voege moet zijn, kan per jaar drie miljoen euro gespaard worden”, zegt Bourgeois. De twee projecten kaderen in de digitalisering van de informatiestroom tussen de lokale besturen en de Vlaamse overheid waarvan Bourgeois deze regeerperiode werk wil maken.

Minister of Cooperative Governance Sicelo Shiceka uit Zuid-Afrika is in Vlaanderen om goede praktijken inzake e-government en ict te bekijken. “Daarom heb ik de intercommunale Leiedal uitgekozen voor ons bezoek, want zij zijn één van de leiders in de ontwikkeling van toepassingen op vlak van e-government”, zegt minister Bourgeois. “Een goed voorbeeld is hun bedrijvengids of hun productencatalogus, toepassingen die burgers, ondernemers en overheid dichter bij mekaar brengen. Bedoeling is om die knowhow aan te bieden aan andere gemeenten in Vlaanderen.”

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content