Minister Q op roadshow voor vierde mobiele licentie

Ict-minister Vincent Van Quickenborne gaat een roadshow organiseren om na te gaan of er buitenlandse interesse is voor de vierde Belgische gsm-licentie.

Ict-minister Vincent Van Quickenborne gaat een roadshow organiseren om na te gaan of er buitenlandse interesse is voor de vierde Belgische gsm-licentie.

In het tweede kwartaal van dit jaar moet de procedure van start gaan voor de veiling van de vierde gsm-licentie in België. “Er is een princiepsakkoord binnen de regering en eind deze maand worden de modaliteiten vastgelegd in een Koninklijk Besluit.”

Minister Van Quickenborne vertelde één en ander in het programma ‘Z-Expert’ op KanaalZ. Volgens hem zijn er meerdere kandidaten die belangstelling hebben. Toch is de ict-minister van plan om in het tweede kwartaal, in verschillende landen, een roadshow te organiseren om naar de belangstelling te peilen voor de vierde gsm-licentie.

Telenet is lange tijd getipt als de gedoodverfde kandidaat, maar liet altijd weten dat het wacht op de precieze voorwaarden van de licentie.

Vincent Van Quickenborne herhaalde nogmaals dat de regering best een einde maakt aan de overheidsparticipatie in Belgacom en liet verstaan dat dat het standpunt is van zijn partij (VLD).

“Je kan niet tegelijk arbiter zijn én aandeelhouder van één van beide ploegen op het veld.” Maar de ict-minister geeft ook aan dat dit project geen draagvlak heeft in de huidige regering.

“Heel wat partijen zijn er tegen, louter om ideologische redenen, wat niet verstandig is. Willen we de telecommarkt echt zuurstof geven, dan moeten we de concurrentie zuurstof geven en dan is het niet goed dat de overheid participeert in één van de bedrijven.”

Het video-interview is te bekijken op [datanews.tv].

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content