Minstens 240 smartphones gestolen op Nederlands festival

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Afgelopen weekend werden op het Indian Summer Festival in Nederland, waar onder meer dEUS op de affiche stond, minstens 240 smartphones gestolen. Dit is het werk van gespecialiseerde bendes uit het buitenland, aldus de Nederlandse federale politie.

De federale politie van Nederland waarschuwt voor gespecialiseerde bendes die festivals of andere massaevenementen afschuimen om mensen van hun smartphones te beroven.

Onze Noorderburen werden het voorbije weekend zelf het slachtoffer van een smartphone-roof, op het Indian Summer Festival in het Friese Broek op Langedijk waar onder meer dEUS op de affiche prijkte. Volgens persagentschap Belga werden er zaterdag alleen al 240 telefoons buitgemaakt, vermoedelijk door bendeleden van Roemeense en Noord-Afrikaanse afkomst. De Nederlandse politie vond deze 240 gestolen toestellen terug en pakte negen verdachten op.

Ook Belgische politie waakzaam voor smartphonedieven Ook in België wordt binnenkort het startschot gegeven van het festivalseizoen. De politie is alvast waakzaam voor (smartphone-)dieven. “We zien in onze dossiers dat er heel wat nieuwe bendes vanuit Oost- en Zuid-Europa en vanuit Noord-Afrika naar ons land komen om diefstallen te plegen op festivals”, verklaarde Eddy De Raedt van de Federale Gerechtelijke politie aan technologiesite ZDNet.be. Hij raadt aan zo weinig mogelijk dierbare spullen naar het festivalterrein mee te nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content