‘Minstens 500 prepaid kredietkaarten gehackt in België, Bpost geeft gedupeerden hun geld terug’

© Belga Image

Fraudeurs hebben geld gestolen van zeker vijfhonderd prepaid kredietkaarten in België. Het zou enkel om kaarten van Bpost gaan. Sommige gebruikers zijn tot honderden euro’s kwijt. Bpost zegt dat gedupeerden hun geld zullen terugkrijgen.

Fraudeurs hebben in België prepaid kaarten gehackt en er geld van af gehaald, schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. De gerechtelijke politie van Brussel heeft weet van al zeker vijfhonderd gedupeerden bij wie geld van de kaart is verdwenen. Al heeft de politie nog geen volledig zicht op hoe groot de fraude juist is, meldt Vtm Nieuws. Nog volgens de tv-zender gaat het hier enkel om kaarten van Bpost.

‘Gedupeerden krijgen geld terug van Bpost’

Bpost zegt dat de gedupeerden hun geld zullen terugkrijgen, als blijkt dat zij zelf geen fouten hebben gemaakt, berichtte Vtm nog.

Maximumlimiet tot 8.000 euro

Prepaid kredietkaarten zijn betaalkaarten die niet gelinkt zijn aan een zichtrekening, maar die je zoals een telefoonkaart kan herladen. Je kan er een bedrag naar keuze opzetten, met een maximumlimiet tot 8.000 euro.

Naast Bpost bieden ook onder meer Axa en Belfius zulke kaarten aan. Ze kunnen anoniem worden aangekocht en je kan er betalingen mee uitvoeren zonder je identiteit prijs te geven.

(Belga/MI)

Partner Content