MIVB lanceert game-app ‘Timejump’

© Timejump

Om haar 60ste verjaardag te vieren lanceerde de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB ‘Timejump’, een spel dat gebruikers iets moet bijleren over het Brusselse openbaar vervoer.

Via ‘Timejump’ nodigt de MIVB spelers uit terug te keren naar de begindagen van het Brusselse openbaar vervoer. Naarmate de speler vordert in het spel ziet hij de MIVB evolueren vanaf 1954 tot nu.

Sommige mijlpalen zijn nauw verbonden met historische gebeurtenissen en de actualiteit. Zo ontdekt de speler dat de eerste autoloze zondag dateert van 1973, de tijd van de oliecrisis. De inwijding van de premetro (1969) en de metro (1976), de aankoop van de eerste gelede bussen (1985) of de plaatsing van signalisatie voor slechtzienden (1991) zijn maar enkele van de gebeurtenissen die de speler op zijn weg zal tegenkomen.

De game is beschikbaar voor smartphone (iOS en Android) en op de Timejump-website.

De aftrap van dit, voor de MIVB, feestelijk jaar werd in maart gegeven met een academische zitting in het Brussels parlement en de overhandiging van een nieuw MIVB-uniformpje voor Manneken Pis.

In de loop van de volgende maanden vieren nog verschillende activiteiten de verjaardag. Er komt onder meer om een tentoonstelling met oude en nieuwe foto’s, een parade met historische voertuigen en een opendeurdag. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content