MIVB stelt haar realtime gegevens beschikbaar voor app-ontwikkelaars

© Belga

De Brusselse MIVB stelt als eerste openbaarvervoermaatschappij haar realtime gegevens beschikbaar voor haar reizigers en ontwikkelaars op de Open Data-website opendata.stib-mivb.be. Dat meldt ze in een persbericht. De Open Data-website biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om nieuwe apps te creëren.

Het aanbod van de MIVB staat al enkele jaren ter beschikking van derden, maar nu gaat dit een stap verder met de gegevens in reële tijd. De gegevens die gratis te verkrijgen zijn op de portaalsite zijn dezelfde als deze die worden gebruikt voor de mobiele app van de MIVB, op de wachttijdaanduiders en op de website.

De MIVB hoopt dat creatieve ontwikkelaars nieuwe toepassingen uitvinden die verder gaan dan uitsluitend het openbaar vervoer.

Integratie

“We kunnen we ons een app inbeelden die de positie van de bus in reële tijd integreert in de programmatie van het verwarmingssysteem van een reiziger thuis, zodat deze app de nodige tijd berekent om de woning op te warmen en de verwarming tijdig opspringt wanneer hij thuiskomt in een omgeving met de gewenste temperatuur”, geeft Sébastien Goffin, Digital Project Advisor binnen de Marketingafdeling van de MIVB, als voorbeeld.

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet vindt het openstellen van de data een belangrijke ontwikkeling voor de MIVB. “Brussel Mobiliteit opende haar data al voor het grote publiek. Ik ben blij dat de MIVB op mijn vraag nu ook die belangrijke stap naar nog meer transparantie zet.”

(Belga/WK)

Partner Content