Mobiel en productief in alle veiligheid

Samsung
Publishing Partner

Publishing Partner verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

7 december 2015, 16:30 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:17

De doorbraak van tablet en smartphone hebben er mee voor gezorgd dat mobiliteit de nieuwe norm is. Maar soms hinkt de praktijk wat achterop. Toegang tot ERP en andere bedrijfstoepassingen met de tablet? Printen van op de smartphone? Beveiliging van professionele data op een privaat toestel? Samsung neemt de laatste beperkingen van onze mobiliteit definitief weg.

Samsung is bij het grote publiek vooral bekend als een producent van consumentenproducten. Via BYOD (Bring Your Own Device) duiken die toestellen ook in de professionele werkomgeving op. In de praktijk stuiten ze vaak op de beperkingen van de bestaande bedrijfsapplicaties. Die zijn niet altijd zomaar bruikbaar op een mobiel toestel.

Dankzij de samenwerking van Samsung met diverse gespecialiseerde partners is het echter perfect mogelijk om op een mobiel toestel gebruik te maken van een virtuele desktop. Dat laat de gebruiker toe om met een Android-toestel op een veilige manier toegang te krijgen tot ERP, boekhoudsoftware en andere legacy – veelal onder Windows – zonder dat er op het toestel een lokale configuratie vereist is.

Twee containers

Wanneer medewerkers hun mobiele toestellen gebruiken voor professionele toepassingen, moet er uiteraard voldoende aandacht gaan naar de beveiliging van het toestel, de data en de applicaties. In het kader van BYOD is dat een complex vraagstuk. Een toestel bevat dan namelijk twee types gegevens: professionele en private data. Samsung KNOX lost dat vraagstuk op.

Samsung creëert een veilige, afgesloten omgeving voor de professionele data, fysiek afgescheiden van de private data die zich op het toestel bevinden.

Het gaat om een reeks oplossingen voor mobile enterprise security met drie pijlers: KNOX Security voor beveiliging, KNOX Premium voor mobile device management en KNOX Customization voor ontwikkeling en aanpassingen op maat. KNOX Security, bijvoorbeeld, plaatst twee containers op het toestel. Zo ontstaat een veilige, afgesloten omgeving voor de professionele data, fysiek afgescheiden van de private data die zich op het toestel bevinden.

Veilige professionele oplossing

Op die manier zorgt Samsung voor een sluitende oplossing, ook voor de medewerkers die voor hun job hun eigen tablet of smartphone gebruiken. Samsung KNOX vult de veiligheidsbehoeften van de onderneming in en maakt van Android een perfect veilige oplossing voor professioneel gebruik.

Daarmee is de cirkel rond: Samsung biedt de toestellen die de mobiliteit van de gebruiker ondersteunen, ontsluit de toegang tot de bedrijfsapplicaties en beveiligt het geheel. Eindigt het verhaal hier? Helemaal niet. Met de smartwatch Gear S is Samsung ook in de markt van de wearables actief, wat weer tot nieuwe mobiele gebruikersmodellen leidt…