Mobiel internet gaat erop vooruit in België

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De kwaliteit van het mobiele internet is de laatste tijd aanzienlijk verbeterd in België, aldus Test-Aankoop. Proximus blijft de beste kwaliteit bieden, Base wipt over Mobistar.

De kwaliteit van de netwerken voor mobiel internet is de laatste tijd aanzienlijk verbeterd, zegt Test-Aankoop, dat 1.600 kilometer aflegde met de wagen en 760 kilometer met de trein om de kwaliteit te meten. Volgens de consumentenorganisatie is er nagenoeg overal in het land 3G-dekking en zijn de transmissiesnelheden in het algemeen gestegen.

Proximus blijft aan kop. De gemiddelde snelheid van hun mobiel netwerk ligt drie keer zo hoog dan bij Mobistar. Base rukt op naar de tweede plaats, met een snelheid die dubbel zo hoog ligt dan die van Mobistar.

Test-Aankoop onderzocht ook de mobiele netwerken van de virtuele operatoren Scarlet, Mobile Vikings en Colruyt Mobile. Scarlet kan resultaten voorleggen die aanleunen bij die van Proximus, Mobile Vikings presteert op sommige plaatsen beter dan Base – Scarlet maakt gebruik van het Proximus-netwerk, Mobile Vikings van het Base-netwerk. Colruyt Mobile gebruikt het Mobistar-netwerk, en presteert zwak.

Verder betreurt Test-Aankoop de beperkte implementatie van 4G in België. De consumentenorganisatie stelt vast dat op dit moment enkel Proximus 4G aanbiedt, en dit uitsluitend in het centrum van bepaalde steden, en dat er in Brussel nog steeds geen 4G beschikbaar is wegens een te strenge stralingsnorm. Volgens Test-Aankoop moeten de andere telecomoperatoren het voorbeeld van Proximus volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content