Mobiel internet laat nog te wensen over

Internetten via een gsm-verbinding is nog lang geen volwaardig …

Internetten via een gsm-verbinding is nog lang geen volwaardig alternatief voor een vaste internetverbinding. Daarvoor is de kwaliteit van de verbindingen die de gsm-operatoren aanbieden, te wisselvallig.

Test-Aankoop beoordeelde naar eigen zeggen in heel België de ontvangst en de kwaliteit van de mobiele internetverbindingen, in de auto en op de trein. “De balans is niet erg positief”, luidt het vrijdag in een persbericht. Proximus kan de beste kaarten voorleggen, maar is erg duur, zegt de consumentenorganisatie. Mobistar doet het minder goed en Base “hinkt helemaal achterop”.

In het algemeen ondervond Test-Aankoop dat de dekking sterk varieert en is de ontvangst in de trein meestal aan de slechte kant. Downloaden ging nog vrij snel bij Proximus en Mobistar, maar bij Base lag de snelheid “zo laag dat mobiel internetgebruik praktisch ondoenbaar is”. Base ontwikkelt zijn 3G-netwerk wel nog volop, aldus Test-Aankoop.

Bovendien zijn de meeste mobiele datanetwerken in landen als Italië, Spanje en Portugal van veel betere kwaliteit dan in België, luidt het nog. De formules voor mobiel internet in die landen bieden meestal ook grotere downloadvolumes voor lagere prijzen.

“Om mobiel internet aantrekkelijk te maken voor een ruimer publiek, moeten de kwaliteit en de snelheid omhoog en de prijzen omlaag. Ook is er meer nood aan transparantie, want de informatie van bepaalde operatoren is niet altijd even duidelijk, volledig of realistisch”, besluit Test-Aankoop.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content