‘Mobiel leren perfect te combineren met joggen of fietsen’

Het is perfect mogelijk om een digitale cursus, in geluid of beeld, te blokken via een mobiele drager terwijl je een simpele motorische taak uitvoert, zoals een rondje joggen. Dat stelt pedagoge Joke Coens van de KU Leuven.

Coens voerde voor haar doctoraatsproef – gepubliceerd in de Campuskrant van de universiteit – tests uit bij studenten die middels een mobiele drager lesmateriaal tot zich namen, en dit combineerden met bezigheden zoals wandelen, joggen of fietsen op een hometrainer.

Mobiel leren bleek perfect te combineren met de motorische taken, behalve als de studenten bij die bijkomende taken ook veel moesten nadenken. Leerlingen die op hun fitnessfiets bijvoorbeeld hun hartslagwaarden moesten bijhouden, misten flarden van de les. En zij die tijdens het beluisteren van een cursus Spaans ook moesten autorijden (met een simulator, welteverstaan), crashten.

Wandelen en joggen zijn eenvoudige, geautomatiseerde bezigheden, autorijden is dat niet. ‘Zelfs als je alleen al maar op een telefoontje wacht in de auto, dwalen je gedachten af van de baan’, aldus Joke Coens. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content