Mobiel websitebezoek verdubbelt in België

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal bezoeken afkomstig van smartphones en tablets verdubbeld. Vandaag komt 16 procent van het internetverkeer in België van mobiele toestellen.

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal bezoeken afkomstig van smartphones en tablets verdubbeld. Vandaag komt 16 procent van het internetverkeer in België van mobiele toestellen.

De cijfers zijn afkomstig van het digital agency Wijs. Het bureau baseert zich op 76 .be-sites die samen goed zijn voor 4 miljoen bezoeken per maand. Daarbij vergelijkt het met data die het bij vorige onderzoeken heeft verzameld.

Wijs concludeert dat vandaag tot zestien procent van de websitebezoeken via tablets en smartphones gebeuren. De piek ligt momenteel in augustus met 16,27 procent. Niet geheel onlogisch gezien mensen op vakantie wel hun smartphone maar minder vaak hun laptop meenemen. Voor September en oktober liggen de cijfers iets lager: respectievelijk 15,86 procent en 15,78 procent, maar nog steeds een stuk hoger dan in januari (11,87 procent)

De stijging is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar toen er in augustus 8,72 procent bezoeken via mobiele toestellen binnenkwamen. In 2011 was dit maar 2,43 procent.

E-commerce Het onderzoek van Wijs merkt op dat e-commerce sites doorgaans 20-25 procent mobiele bezoekers krijgen. Al wordt er vaak nog gewisseld van toestel om tot een aankoop over te gaan. Redenen daarvoor zijn een slechte mobiele gebruiksvriendelijkheid van de website of het betalingssysteem.

Tot slot toont het onderzoek aan dat de iPad veruit het populairste toestel is voor mobiele websitebezoeken. 52 procent van de bezoeken werden door de tablet gegenereerd, goed voor zeven procent van de totale internetbezoeken. De iPhone neemt 19 procent van het mobiele verkeer voor zijn rekening, De Samsung Tab 2 strandt op drie procent. Overige smartphonemerken en de iPod nemen de rest van het aandeel op zich.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content