Mobiele data goed voor derde van Mobistar-omzet (update)

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Mobistar telde eind juni 93.282 mobiele internetabonees voor pc.

Mobistar telde eind juni 93.282 mobiele internetabonees voor pc. In totaal zijn er al enkele honderdduizenden 3G-abonnees. Mobiele data staan al voor 31 procent in de 818 miljoen euro halfjaarlijkse omzet.

Mobistar zag zijn omzet tijdens het eerste semester groeien met 7,5 procent en verhoogt zijn prognoses voor de jaaromzet. Vooral de mobiele data- en breedbandactiviteiten doen het goed. Voor het eerst verschijnt ook de overname van Versatel (KPN België) in de cijfers. Die afdeling is omgedoopt tot Mobistar Enterprise Services (MES). Het bedrijf telt vandaag 3.170 bedrijfsklanten voor zijn ‘One Office Full Pack’ en 30.205 voor zijn ‘One Office Voice Pack’. Het verdubbelde tevens het aantal ADSL-klanten tot iets meer dan 45.000.

Onlangs werd ook voor de derde keer op rij het belangrijke contract met de NMBS verlengd.

Een zeer krachtige partner van Mobistar is Telenet, waarmee het begin dit jaar eveneens het contract met drie jaar verlengde. Het wordt uitkijken wat er zal gebeuren als Telenet voor een mobiele licentie kiest. Die zou in september of oktober moeten geveild worden.

Mobistar is tevens de exclusieve verdeler van de iPhone. De nieuwe iPhone 4-versie zou eind deze maand op de Belgische markt moeten komen. Cijfers over de verkoop van de iPhone in België zijn nog niet bekend.

Update: titel gewijzigd

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content