Mobiele datanetwerk van Mobistar verstoord

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Een breuk in een glasvezelkabel heeft zondag en vanochtend voor problemen gezorgd op het mobiele datanetwerk van Mobistar.

Een breuk in een glasvezelkabel heeft zondag en vanochtend voor problemen gezorgd op het mobiele datanetwerk van Mobistar.

Sinds zondagmiddag ondervindt het mobiele datanetwerk van Mobistar ernstige problemen. Tijdens een geplande onderhoudsinterventie heeft een breuk in een belangrijke glasvezelverbinding het mobiele datanetwerk van Mobistar grotendeels uit de lucht gehaald. Heel wat toegangspunten van Mobistar verspreid over het hele land waren daardoor niet of zeer moeilijk beschikbaar. Het ging daarbij zowel om de snellere 3G- als tragere EDGE-verbindingen.

Heel wat klanten uiten ondertussen hun ongenoegen op Twitter en andere sociale netwerken. De panne is trouwens nog niet helemaal van de baan. “Ook nu nog kunnen klanten hinder ondervinden”, zegt woordvoerder Patti Verdoodt. “De breuk is momenteel weliswaar hersteld, maar het duurt altijd even vooraleer alle systemen en servers weer helemaal ‘up and running’ zijn”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content