‘Mobiele’ taxidienst Uber biedt gratis testweek in Brussel, transportminister Grouwels blijft tegen

© Belga

Uber laat Brusselaars een week lang gratis gebruik maken van zijn UberPOP-dienst. De promotie komt er nadat Brussels transportminister Brigitte Grouwels twee Uberwagens in beslag liet nemen.

De ‘mobiele taxidienst’ Uber laat Brusselaars een week lang gratis gebruik maken van zijn UberPOP-dienst. Dat is een afgeslankte versie van Uber, die je in staat stelt om via een app een chauffeur te bestellen en betalen. De promotie komt er nadat Brussels transportminister Brigitte Grouwels twee Uberwagens in beslag liet nemen.

Philippe Vanstapel, woordvoerder van de Brusselse Transportminister Brigitte Grouwels (CD&V), benadrukt dat de gratis aanbieding van de dienst niets verandert aan de positie van de regering. “Die dienst is daarom niet minder illegaal. De taxiregelgeving is zeer strikt in Brussel. Uber zorgt voor oneerlijke concurrentie met de Brusselse taxi’s”.

Twee dienstwagens van Uber werden maandag tijdens een controle in Elsene in beslag genomen. Het parket van Brussel werd met de dossiers belast. De minister heeft reeds de particulieren die voor Uber werken gewaarschuwd. Er werd ook een ingebrekestelling naar het Amerikaanse bedrijf gestuurd om het te vragen onmiddellijk met zijn activiteiten in Brussel te stoppen.

Pierre-Dimitri Gore-Coty, CEO van Uber Europa, verklaart dat “het idee is een maximum aantal Brusselaars te laten kennismaken met de dienst”. Hij stelt dat “dienstaanbiedingen tussen particulieren zoals UberPOP al verschillende maanden in Brussel bestaan”. Hij verklaart ook open te staan voor discussie en zal in de komende dagen een ontmoeting vragen met de Brusselse minister van transport. De promotie van Uber wordt beperkt tot 5 ritten per gebruiker en 20 euro per traject. (Belga)

Partner Content