Mobiele taxidienst Uber verlaagt prijzen in Brussel: gemiddeld 9 euro voor een ritje

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Uber, een taxidienst die het mogelijk maakt per smartphone een particuliere chauffeur te boeken, verlaagt zijn prijzen in het Brusselse met 20 procent. Een Uberritje kost voortaan nog gemiddeld 9 euro.

“Deze prijsdaling is voordelig voor passagiers en bestuurders: passagiers raken goedkoper op hun bestemming en door de stijgende vraag naar ritten komt er meer werk voor de bestuurders”, verklaart Belgisch Ubermanager Filip Nuytemans in De Morgen. “Deze prijsdaling brengt ons ook een stap dichter bij een stad waarin het bezitten van een wagen niet meer nodig is”, meent Nuytemans nog.

Protest

Uber werd in februari gelanceerd in Brussel – weliswaar in de ‘afgeslankte’ versie UberPOP, om te kunnen voldoen aan de Brusselse regeltjes.

Toch weerklonk er al van bij het begin hevig protest tegen Uber. De Brusselse taxichauffeurs en met hen toenmalig Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) meenden dat de dienst in strijd is met de taxiregelgeving.

Grouwels liet meerdere Uberwagens in beslag nemen en maande de dienst aan te stoppen met zijn ritten in Brussel door te dreigen met dwangsommen.

Ook in andere landen krijgt Uber het hard te verduren: een rechter verbood de dienst zopas nog in heel Duitsland.

Maar Uber wil niet weten van wijken. Het bedrijf spijsde onlangs haar oorlogskas aan met zo’n miljard euro om dit soort juridische brandjes te kunnen blussen. Lees hier meer over de torenhoge ambities van Uber.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content