‘Mobile commerce’ in België is dit jaar goed voor 213 miljoen euro

© iStock

De m-commerce of mobile commerce, alle verkopen en aankopen van producten en diensten via smartphone of tablet, wordt in België voor dit jaar op meer dan 213 miljoen euro geraamd.

Dat blijkt uit een jaarlijkse studie van BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars. Ruim de helft (55 procent) van de Belgische webwinkels biedt intussen producten en diensten aan via mobiele apparaten, vier keer zoveel als in 2011.

BeCommerce raamt de totale omzet van e-commerce (online handel) in België dit jaar op 2,2 miljard euro, waar dat in 2013 nog 1,9 miljard euro was. Van die 1,9 miljard euro in 2013 werd 126 miljoen euro gerealiseerd via mobile commerce.

‘Het potentieel van m-commerce is aanzienlijk’, aldus BeCommerce. ‘In de Verenigde Staten vertegenwoordigt de omzet uit m-commerce ondertussen 18 procent van de totale online verkopen’.

Populairste

Populairste aankopen via m-commerce zijn kleding, gevolgd door respectievelijk binnenhuisinrichting, toeristische activiteiten zoals vliegtickets, speelgoed en schoonheidsproducten.

BeCommerce-voorzitter Patricia Ceysens geeft voorts aan dat Belgische e-handelaars de voorkeur geven aan de lancering van een adaptieve mobiele website, eerder dan aan mobiele applicaties. ‘Applicaties (apps) ontwikkelen is immers duur en vereist zeer specifieke technische kennis. Wij zien in andere landen en vooral in de VS hetzelfde gebeuren.’ (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content