Mobile payments aan vooravond doorbraak

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

‘Mobile payments’ staan momenteel nog in hun kinderschoenen …

‘Mobile payments’ staan momenteel nog in hun kinderschoenen, maar ruim drie op de vier Europese bedrijven is er wel van overtuigd dat binnen 2 tot 4 jaar mobiel betalen helemaal ingeburgerd zal zijn in onze regio.

Dat blijkt uit een onderzoek van KPMG onder bijna 1.000 bedrijfsleiders van technologiebedrijven, financiële instellingen en telecom- en retailbedrijven. Weinig verrassend zijn het voornamelijk financiële instellingen die antwoorden dat ‘mobile payments’ voor hen nu al mainstream zijn. KPMG verwacht dat de exponentiële groei van smartphones, gecombineerd met nieuwe applicaties en economische opportuniteiten er zal voor zorgen dat de grote doorbraak veel sneller zal komen dan wat de meeste bedrijven verwachten.

In de survey peilde KPMG naar het gebruik en de toekomstplannen rond m-wallets, m-banking, contactloze betalingssystemen, online betalingssystemen en ‘carrier billing’. M-banking en online betaalsystemen als PayPal blijken daarbij haantje de voorste. Volgens KPMG kunnen m-wallets echter voor het momentum zorgen om verder te denken dan alleen maar betalingen. Zo kunnen m-wallets ook dubbelen als getrouwheidskaarten, vouchers of kortingsbonnen.

In Data News nr. 16 van deze week leest u meer over mobiele betalingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content