Mobile Vikings: ‘In 2018 zijn we winstgevend’

Mobile Vikings © .

Volgens ceo Frank Bekkers zal Vikingco, het bedrijf achter Mobile Vikings, in 2018 voor het eerst winstgevend zijn. Al mikt hij niet op miljoenen.

“Tegen 2018 verwachten we zwarte cijfers,” zei Bekkers in de marge van de persconferentie over Viking+. “Maar het zullen licht zwarte cijfers zijn, geen miljoenen.”

Bekkers laat ook weten dat hij niet van plan is om het bedrijf snel achter te laten. “We hebben de kans gehad om Mobile Vikings te verkopen maar dat heb ik afgeslagen. Als ik er nu mee zou stoppen dan zou ik de mensen hier en onze community in de steek laten. Dat kan je niet doen.”

Vandaag is Mobile Vikings voor de helft in handen van Base Company. De andere helft zit deels bij de oprichters en via warrants (een soort aandelenopties) bij het merendeel van het personeel van het bedrijf.

Dat Bekkers zo gerust is in de winstgevendheid, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het bedrijf momenteel investeringen doet met inkomsten die anders op de winstbalans zouden terechtkomen. “We hebben dit jaar een ebitda van 7,2 miljoen euro waarvan 5,2 miljoen naar innovatie gaat.”

Bekkers heeft het dan onder meer over de bouw van het platform dat Viking+, het partnersysteem van Mobile Vikings, moet ondersteunen. “Als je kijkt naar Viking+, dat bevat zaken als identity management en een mobile wallet, dat zijn capex kosten,” klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content