Mobile Vikings kijkt positief naar overname Base

© belga

Met de overname van Base ziet Mobile Vikings hoe een grote MVNO-concurrent plots eigenaar wordt van het netwerk dat de vikingen gebruiken. Maar dat hoeft niet slecht te zijn.

“We hebben op dit moment nog geen contact gehad met Base maar zowel ik als Mobile Vikings zien het vandaag enkel positief,” zegt Hans Similon, chief evangelist bij Mobile Vikings. “Telenet heeft bovendien al laten verstaan dat het zijn contract bij Mobistar zal uitdoen en intussen wil investeren in het netwerk van Base. Dat kunnen we alleen maar als positief beschouwen.”

Het MVNO-contract dat Mobile Vikings, een van de grootste MVNO’s van ons land, met Base Company sloot loopt volgens Similon nog meer dan een jaar. Telenet heeft van zijn kant al laten weten dat het met de overname van Base Company ook de MVNO-contracten overneemt en van plan is om deze verder te zetten.

Dat Telenet Base Company overneemt verrast Similon niet. “In heel Europa gaat de markt meer naar een duopolie. De omzet daalt, Europa bekijkt dataroaming en 5G staat al om de boek terwijl 4G nog niet geoptimaliseerd is.” Die factoren leiden er volgens hem toe dat spelers samengaan om hun schaavoordeel te laten spelen.

Similon wil niet te ver vooruit kijken in de samenwerking met Base en Telenet, maar ziet momenteel vooral de voordelen. Ook het feit dat Telenet nog andere diensten aanbiedt en via Liberty Global deel uitmaakt van een grote telecomgroep biedt volgens hem mogelijkheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content