Mobile Vikings lanceert prepaid-betaalkaart

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De operator Mobile Vikings brengt een prepaid betaalkaart van MasterCard op de markt. Dat moet vooral jongeren en hun ouders aanspreken.

De operator Mobile Vikings brengt een prepaid betaalkaart van MasterCard op de markt. Dat moet vooral jongeren en hun ouders aanspreken.

De ‘VikingCard’ is een prepaid betaalkaart van MasterCard. Dat wil zeggen dat gebruikers ze op dezelfde manier als een kredietkaart kunnen gebruiken om te betaken, met dat verschil dat de kaart vooraf ‘opgeladen’ moet worden met een bepaald bedrag. Ze is dus niet gelinkt aan een bankrekening. Dat maakt van de kaart een ideaal instrument voor consumenten die hun uitgaven willen controleren. Maar ook voor jongeren die geen kredietkaart kunnen aanvragen, kan het extra betaalgemak betekenen wanneer ze op reis gaan, of online willen shoppen. Ook voor ouders is een prepaid card een uitstekend middel om controle te houden over de uitgaven van hun kinderen.

Mobile Vikings wil de kaart gaan bundelen met belkrediet. Kaarthouders zullen kunnen genieten van gratis belkrediet en op die manier zal de kaart voor Mobile Vikings gebruikers gratis zijn. De VikingCard komt in verschillende formules en start vanaf €4,90.

Voor het project werkt Mobile Vikings ook samen met Cardwise: een nieuwe speler die financiële oplossingen rond prepaid aanbiedt. Cardwise werd opgericht door Boris Bogaert en Wim Derkinderen (ex- werknemers van Massive Media: de holding boven Netlog). Cardwise werkt op zijn beurt samen met Transact Network Services die de kaarten drukt en beschikt over de nodige bancaire vergunningen.

Mobile Vikings is het eerste telecombedrijf in ons land dat een eigen betaalkaart uitbrengt. Onlangs lanceerde ook bpost een soortgelijke prepaid-kaart in samenwerking met MasterCard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content