Mobile Vikings schakelt ethische hackers in om bugs op te sporen

© Belga

Mobile Vikings roept de hulp in van ethische hackers, die zwakke plekken in het ICT-systeem van de telecomprovider kunnen opsporen en melden. In enkele weken tijd werden al drie bugs ontdekt door goedwillige hackers.

Mobile Vikings meldt dat het zich ingeschreven heeft voor het gratis HackerOne-programma waar ook onder meer Twitter en Yahoo al gebruik van maken.

Dat betekent dat goedwillige hackers van over de hele wereld aan een deel van het ICT-systeem van Mobile Vikings kunnen, om de zwakke punten in de code te vinden en die te rapporteren.

Al 3 bugs ontdekt in enkele weken

Mobile Vikings is al enkele weken op het platform actief en gebruikers ontdekten al drie bugs. ‘Het waren kleine dingen, men kon niet aan de gegevens van onze gebruikers’, zegt Mobile Vikings-topman Hans Similon.

Nadat ethische hackers bugs gemeld hebben, timmeren de eigen technici van de operator de gaten dicht. Mobile Vikings vraagt de krakers wel de privacy van de klanten niet te schenden en de systemen niet offline te halen.

‘Viking Hall of Fame’

Wie belangrijke bugs meldt, komt in de ‘Viking Hall of Fame’ terecht of kan gadgets krijgen. In de toekomst denkt Similon ook aan financiële beloningen, maar voorlopig moeten de hackers het voor de eer doen. ‘Dit werk is voor hen heel erg waardevol, bijvoorbeeld als ze gaan solliciteren.’

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content