Mobile Vikings start met mediabedrijf ‘Viking Media Company’

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Belgische operator Mobile Vikings en de gespecialiseerde technologieblog The Mobile Revolution hebben samen het mediabedrijf ‘Viking Media Company’ opgericht. “Het is de bedoeling om een rist community gedreven mediakanalen uit te bouwen, en om onze Vikings zelf mee te laten werken aan de content voor The Mobile Revolution”, zegt ceo Frank Bekkers van Mobile Vikings.

De Belgische operator Mobile Vikings en de gespecialiseerde technologieblog The Mobile Revolution hebben samen het mediabedrijf ‘Viking Media Company’ opgericht. “Het is de bedoeling om een rist community gedreven mediakanalen uit te bouwen, en om onze Vikings zelf mee te laten werken aan de content voor The Mobile Revolution”, zegt ceo Frank Bekkers van Mobile Vikings. De MVNO Mobile Vikings was in het verleden al sponsor van The Mobile Revolution, een website met nieuws over mobiele toestellen en applicaties, en gaat nu dus een stapje verder. “We waren gecharmeerd door het grassoorts karakter van die site”, zegt Bekkers, “en dankzij de samenwerking kunnen onze leden ook zelf meewerken aan de content op de blog.”

“We behouden het zelfstandige karakter van de redactie, maar zullen als ‘Viking Media Company’ ons platform nog flink uitbreiden,” aldus hoofdredacteur van The Mobile Revolution Sigrid Dufraimont.

Dufraimont wordt samen met Pieter Vandekerckhove van Mobile Vikings mede-zaakvoerder van het nieuwe bedrijf. Ook Tom De Keukelaere, mede-oprichter van The Mobile Revolution, stapt in de Viking Media Company.

“We willen onze Viking-achterban gebruiken om een volwaardige, community-gedreven mediaspeler op de kaart te kunnen zetten in België”, vertelt Pieter Vandekerckhove. “Het is alvast een interessante uitdaging om met het team van The Mobile Revolution het klassieke medialandschap uit te dagen met een community gedreven benadering.”

Koepel Omdat The Mobile Revolution nog geen echt bedrijf was, werd de koepel Viking Media Company boven de doopvont gehouden, waar de blogsite nu deel van uitmaakt. Frank Bekkens spreekt over “een belangrijke participatie” van Mobile Vikings in de Viking Media Company, maar wil niet meer details vrijgeven.

Technisch gesproken zal de MVNO niet rechtstreeks investeren in de gespecialiseerde blogsite, al is er wel afgesproken dat Mobile Vikings de site in de komende drie jaar zal blijven ondersteunen. Er werken vandaag 3 freelancers en een 15-tal bloggers voor TMR. “Na onze oproep van vandaag willen we dat aantal natuurlijk fors zien aangroeien”, klinkt het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content